Apelul dramatic al SUA către Rusia, Iran, Assad: „Chiar nu sunteți capabili să simțiți rușine?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

SUA au condamnat Siria, Rusia și Iranul pentru asaltul devastator asupra orașului Alep, în timpul căruia și-au pierdut viața mulți civili, printre care copii. În timpul unei sesiuni a Consiliului de Securitate, ambasadoarea SUA la ONU a susținut o declarație puternică, care a făcut rapid înconjurul lumii.

Samantha Power a observat că supraviețuitorii din Alep își spun acum un ultim adio, pe măsură ce orașul este „șters din istorie”.

„Asta se întâmplă din cauza unor state membre ale ONU, care stau la această masă acum. Asta li se întâmplă oamenilor din estul Alepului, taților, mamelor și fiilor, fiicelor, fraților și surorilor”, spune Power.

„Către regimul Assad, Rusia și Iran: forțele voastre și cei susținuți de voi comit aceste crime. Bombele voastre și raidurile aeriene au permis milițiilor din Alep să încercuiască mii de civili. Ar trebui să vă rușinați. Dar, după toate aparențele, sunteți de fapt și mai încurajați. Plănuiți următorul atac. Sunteți incapabili de rușine? Chiar nu există nimic care să vă rușineze: Nu există vreun act de barbarie împotriva civililor, o execuție a unui copil care să vă afecteze, să vă înfioare un pic?”, a mai spus Samantha Power.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...