ANRE stabileşte noi prețuri la carburanţi; De mâine, motorina va costa mai mult

by Genko Genko

Motorina continuă să se scumpească, în timp ce prețul benzinei va fi mai mic în următoarele două săptămâni. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit marți noi preţuri plafon pentru carburanţi.

Astfel, în perioada 4 – 17 octombrie, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 17,20 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 15,41 lei pentru un litru.

În comparație cu ultimele două săptămâni, prețul benzinei auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 a scăzut cu 31 bani, în timp ce prețul motorinei s-a majorat cu 21 de bani.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

CITIȚI ȘI...