Angela Merkel recunoaște că va fi extrem de dificil să se obțină progrese în criza ucraineană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut luni că situația din estul Ucrainei rămâne fragilă, iar calea către un acord cuprinzător de pace va fi „extrem de dificilă”, transmite agenția Reuters.

„Situația este extrem de fragilă. Mai ales în ce privește Debalțevo, nu este ceva neașteptat”, a declarat cancelarul german în timpul unei conferințe de presă la Berlin, referindu-se la această localitate strategică ce se află în continuare sub asediul separatiștilor proruși, în pofida intrării în vigoare a armistițiului convenit joi la Minsk.

„Este evident că rămân multe de făcut. Și mereu am spus că nu există garanții că se va reuși ceea ce încercăm”, a adăugat Angela Merkel.

Declarațiile sale survin după ce autoritățile de la Kiev au anunțat că în ultimele 24 de ore cel puțin cinci soldați ucraineni au fost uciși și 21 răniți în urma atacurilor insurgenților proruși, aceștia din urmă acuzând la rândul lor trupele guvernamentale că ar încălca armistițiul.

Drept urmare, ambele părți au anunțat că nu vor începe retragerea armamentului greu, așa cum s-a convenit la summitul de joi, fiecare motivând că nu poate să înceapă această retragere întrucât partea adversă continuă atacurile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...