Angela Merkel ameninţă din nou Rusia, dar nu vrea să întrerupă discuţiile cu această ţară

by Genko Genko

Cancelarul german, Angela Merkel, a ameninţat, sâmbătă, Rusia cu adoptarea de noi sancţiuni, economice de această dată, în cazul în care ar intenţiona să atenteze la „integritatea Ucrainei”.

„Dacă se va întinde din nou mâna asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei, vom trebui să procedăm la sancţiuni economice”, a declarat Merkel, cu ocazia unei reuniuni a partidului conservator CDU.

Cancelarul german a afirmat că „nimeni nu trebuie să se înşele” în privinţa capacităţii ţărilor europene de a ajunge la un acord în astfel de măsuri.

Totodată, Merkel nu a uitat să-şi arate din nou ataşamentul său faţă de Rusia, menţionând că: ”Nimeni nu vrea să întrerupă discuţiile cu Rusia”, subliniind că va „milita zi de zi” pentru continuarea dialogului. ”Dar dreptul celui mai puternic nu trebuie să fie mai presus de dreptul internaţional”, a mai specificat şeful guvernului de la Berlin.

Independent aminteşte faptul că Rusia a anexat luna trecută Crimeea, după un referendum ilegal şi nerecunoscut de Kiev şi de capitalele occidentale şi a comasat zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina. Mai nou, Rusia a iniţiat, acum, presiuni economice asupra Kievului, dublând, practic, preţul la gazele naturale destinate statului vecin.

CITIȚI ȘI...