Andrian Candu cere ajutor Suediei pentru modernizarea Parlamentului

by Genko Genko

Spicherul Andrian Candu a solicitat asistența Suediei pentru modernizarea capacităților instituționale și funcționale ale Parlamentului. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întrevederi dintre Candu și Președintele Parlamentului Suediei, Urban Ahlin, la Vilnius.

„Este important să le explicăm cetățenilor avantajele procesului de integrare europeană a țării. Din acest considerent este necesar să modernizăm capacitățile și metodele de informare de care dispune Parlamentul”, a menționat Andrian Candu.

La rândul său, Președintele Parlamentului suedez, Urban Ahlin a declarat că Suedia își dorește să ajute Republica Moldova, față de care are o simpatie deosebită.

„Vrem să vă ajutăm în ceea ce privește funcționarea Parlamentului, ca instituția legislativă să devină mai transparentă, iar oamenii să înțeleagă cum lucrează Parlamentul, cum se adoptă legile și ce se discută în Parlament”, a menționat Președintele Riksdag-ului Suediei.

Suedia este cel mai mare donator pe linie bilaterală în Republica Moldova.

Cu suportul financiar suedez sunt implementate proiecte în domeniile drepturile omului, energie și biomasă, infrastructură durabilă, dezvoltarea pieţei şi combaterea corupţiei, reforma administraţiei publice centrale. În prezent, sunt în curs de implementare 16 proiecte cu un buget total de 36,8 milioane de euro.

CITIȚI ȘI...