Andrei Năstase: „Dodon îi poate retrage cetăţenia lui Traian Băsescu doar încălcând legea şi doar cu acordul lui Plahotniuc”

by Genko Genko

Președintele ales Igor Dodon îi poate retrage cetăţenia fostului lider de la Cotroceni Traian Băsescu doar încălcând legea şi cu concursul lui Plahotniuc şi al deputaţilor săi de buzunar. De această părere este liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Liderul protestatar a venit cu o reacție după ce Dodon a anunţat că până la sfârșitul săptămânii viitoare Băsescu ar putea rămâne fără cetățenia moldovenească, obținută acum câteva luni printr-un decret semnat de președintele Nicolae Timofti.

Citește și: Igor Dodon: Traian Băsescu va rămâne săptămâna viitoare fără cetățenia moldovenească

„Dodon îi poate retrage cetățenia lui Băsescu doar cu concursul lui Plahotniuc și al deputaților săi de buzunar, azi majoritate confortabilă în Parlament și doar încălcând legea. Tot mai mulți votanți ai Dodonului ne întreabă de președintele înscăunat de Plahotniuc, Poalelungi și Tănase, are o asemenea preocupare pentru Traian Băsescu, un luptător cu corupția în România, părintele DNA-ului, un om care a sprijinit în permanență Republica Moldova, și nu e deloc preocupat „alesul” de soluționarea problemei miliardelor furate, pentru anularea legii care impune cetățenii să achite miliardele furate, pentru ancheta internațională, recuperarea banilor jefuiți și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor realmente responsabile de acest furt, reforma reală a justiției, debirocratizarea, descentralizarea financiară și politică profundă a țării”, a reacționat Năstase pe o rețea de socializare.

Citește și: Reacția lui Băsescu la anunțul lui Dodon că îi retrage cetățenia: „De la un bolșevic te poți aștepta la orice”

Potrivit lui Năstase, Dodon a uitat de promisiunile făcute în faţa alegătorilor şi continuă să fie complicele dezmăţului din ultimii ani:

„Din păcate, Dodon continuă să-şi plătească politeţe către beneficiarul mare al dezmăţului din ultimii peste 11 ani, adesea complicele acestuia, uitând de promisiunile şi sarcinile asumate faţă de o ţară întreagă. Păcat că o bună parte l-au şi crezut”, a adăugat Andrei Năstase.

Amintim că fostul președinte român, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate la 9 iunie, de către președintele Nicolae Timofti. Acesta a declarat că îl va da în judecată pe Dodon, dacă acesta îi va retrage cetăţenia moldovenească.

CITIȚI ȘI...