America lui Trump, ridicată în slăvi de ideologul lui Putin

by Genko Genko

În campania pentru alegerile prezidențiale, Donald Trump a făcut mai multe referiri la relațiile viitoare dintre Statele Unite și Rusia. Președintele-ales al SUA a încântat autoritățile ruse și cu viziunea sa asupra globalizării, politicilor liberale și „politicii corecte”, în sensul că nu este de acord cu acestea. Declarațiile lui Trump au fost analizate cu atenție și de Alexsandr Dughin, cunoscut ca ideolog al președintelui rus, Vladimir Putin.

„America lui Trump este America pe care eu o accept, o respect și poate chiar o admir. Dar America liberală, America globalizării, de la Woodrow Wilson (președinte al SUA între 1913 – 1921 – n.r.) și până la Hillary Clinton este o altă țară, una care a încercat să joace un rol asemănător cu cel al imperiului britanic. Acum, America lui Trump devine măreață și este un bun aliat al Rusiei lui Putin”, a declarat Alexsandr Dughin într-un interviu acordat BBC.

Filozoful ultra-naţionalist de 54 de ani este un apropiat al Kremlinului şi este promotorul ideii de refacere a Imperiului Rus. În 2014, el l-a încurajat pe Putin să intervină militar în estul Ucrainei.

CITIȚI ȘI...