Ambasadorul Turciei la Chișinău: Turcia vrea ca schimburile comerciale cu Moldova să crească

by Genko Genko

Investițiile și volumul schimburilor comerciale dintre Turcia și Republica Moldova trebuie să crească. De această părere este ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal.

„Republica Moldova are un potenţial mare de a atrage cât mai mulţi investitori turci. Turcia va continua să investească, deoarece R.Moldova dispune de specialişti calificaţi şi de forţă de muncă eficientă. Deosebit de atractivă este pentru investitorii turci şi poziţia geografică a Moldovei, distanţa dintre cele două ţări fiind mică”, a remarcat diplomatul turc, în cadrul unei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind intensificarea cooperării moldo-turcă, fiind punctată necesitatea ratificării, cât mai curând, a Acordului de comerț liber dintre Republica Moldova și Turcia, semnat la 11 septembrie 2014.

„Apreciem foarte mult dialogul şi relaţiile bine stabilite între ţările noastre. Aș vrea să avem o colaborare cât mai activă pentru a crea condiții favorabile investitorilor turci în Republica Moldova”, a subliniat șeful Executivului.

CITIȚI ȘI...