Ambasadorul Franței la Chișinău: „Dacă vreți investiții, trebuie să prezentați calendarul reformelor”

by Genko Genko

Autoritățile de la Chișinău trebuie să desfășoare o campanie mai activă privind promovarea oportunităților oferite pentru potențialii investitori pe toate segmentele, inclusiv prin prezentarea mai expres a calendarului reformelor preconizate pe termen scurt, mediu și lung, spune ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Vagogne.

Acesta a avut o întrevedere cu ministrul economiei, Stephane Bride, care a declarat că Republica Moldova este cointeresată în aprofundarea și extinderea relațiilor bilaterale cu Franța, care joacă un rol important în arhitectura social-politică și economică atât a Europei, cât și a lumii.

În cadrul discuțiilor, ministrul economiei a reiterat interesul Republicii Moldova în dinamizarea relațiilor bilaterale pe toate dimensiunile, elaborarea și realizarea unor proiecte investiționale în țara noastră cu participarea companiilor franceze.

La rândul său, ambasadorul Pascal Vagogne a reiterat interesul Franței de a dezvolta relațiile bilaterale cu Republica Moldova, menționând că analiza stadiului actual al acestora indică asupra unor rezerve nevalorificate în diferite domenii.

Vorbind despre extinderea colaborării bilaterale, atragerii investițiilor franceze în economia Republicii Moldova, diplomatul francez a accentuat că autoritățile de la Chișinău trebuie să desfășoare o campanie mai activă privind promovarea oportunităților oferite pentru potențialii investitori pe toate segmentele, inclusiv prin prezentarea mai expres a calendarului reformelor preconizate pe termen scurt, mediu și lung.

Exporturile efectuate de către agenții economici din Republica Moldova în Franța au însumat în ianuarie – iunie curent, 22,3 milioane de dolari americani, cu 16,4% mai mult în raport cu perioada de referință a anului 2014. Ponderea exporturilor în Franța în primele 6 luni a constituit 2,25% din totalul exporturilor Republicii Moldova faţă de 1,6% înregistrate în ianuarie – iunie 2014.

CITIȚI ȘI...