Ambasadoarea Germaniei: Republica Moldova trebuie să se transforme după standardele europene

by Genko Genko

Agenda europeană trebuie continuată, astfel încât Republica Moldova să se transforme, să se modernizeze și să trăiască după standarde europene. Despre aceasta a vorbit ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, în cadrul unei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici.

„Germania are nevoie de parteneri pragmatici, stabili și de încredere. Agenda europeană trebuie continuată, astfel încât Republica Moldova să se transforme, să se modernizeze și să trăiască după standarde europene”, a reiterat diplomatul german.

În context, prim-ministrul a menţionat că mizează pe extinderea investiţiilor străine în ţara noastră.

„Sper să avem mai mulţi investitori şi investiţii germane în Republica Moldova, în domenii precum eficienţa energetică şi producerea energiei din surse regenerabile, agricultură şi industria de prelucrare a alimentelor, tehnologiile informaţionale. La fel, mizăm pe învestiții în întreprinderile mici și mijlocii”, a spus Gaburici.

Anul trecut, Germania ocupa locul patru în topul țărilor în care Republica Moldova exportă mărfuri, cu o cifră de 137,5 milioane de dolari americani, și poziția a cincea printre importatori, cu 427,0 milioane de dolari americani.

CITIȚI ȘI...