Alex Gurdila: „Nu mor oile când vor lupii”

by Genko Genko

Ai înţeles corect. Nu mor oile când vor lupii.

Spuneam o dată că fiind departe durerea faţă de ceea ce se întâmplă acasă se înmulţeşte, în special din cauza că nu poţi face nimic cu mâna ta. Nu eşti acolo ca să contezi. Aşa că ieri şi azi am urmărit cu ochii bulbucaţi şi pumnii strânşi cum artiştii din Moldova, România şi Rusia au arătat că sunt oameni în primul rând.

Nu ţin minte să se fi întâmplat aşa ceva în ultimii ani în vreo ţară din lume. Mai ales în Moldova, unde lumea cu mare drag alege să uite de problemă la un concert, decât să stea în picioare ore în şir la un protest. Dar aţi demonstrat că în această stână nu mai mor oile când vor lupii.

Mă apucă râsul când mă gândesc ce le trece prin capul europenilor citind în ştiri despre cum derbedeii de la guvernare au încercat să pară mai deştepţi, iar poporul le-a tras un enorm şut în fund. Hasta la vista, boilor!

Mulţumesc! Mulţumesc mult, dragi cântăreţi!

Cred că n-ar arăta rău dacă toţi aceşti cântăreţi ar ieşi duminică în Piaţă pentru a cânta ceva când lumea va fi obosită de la scandat slogane. Dar să cânte ceva patriotic, la chitară, în cor. Dar asta deja e day dreaming.

caiverzipepereti.eu

CITIȚI ȘI...