Alertă în SUA: Complot terorist la o ceremonie de comemorare a atentatelor din 2001

by Genko Genko

Un bărbat din statul american Florida a fost arestat preventiv sub acuzaţia că pregătea comiterea unui atac terorist la o ceremonie de comemorare a atentatelor din 11 septembrie 2001, informează site-ul postului CBS, potrivit Mediafax.

Joshua Ryne Goldberg, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat de agenţi FBI în statul Florida sub acuzaţia că încerca să fabrice un dispozitiv exploziv.

Iniţial, serviciile secrete americane au crezut că suspectul se afla în Australia, unde ar fi recrutat complici pentru comiterea unui atac terorist.

Pe parcurs, anchetatorii au aflat că Goldberg era în Statele Unite, într-o casă situată în apropierea orăşelului Jacksonville.

Procurorii americani susţin că bărbatul intenţiona să comită o explozie la un eveniment din Kansas pentru comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2001.

Individul a avut conversaţii online cu persoane dispuse să contribuie la comiterea atentatului. În mediile de socializare, Goldberg se prezenta drept un musulman din Australia simpatizant al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Dacă va fi găsit vinovat, Goldberg riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

CITIȚI ȘI...