Albul, cea mai populară culoare din lume în 2016 atunci când vine vorba de automobile

by Genko Genko

Potrivit unui studiu recent, albul este cea mai populară culoare din lume și în anul 2016. Asta pentru că 57% dintre mașinile vândute în China au această culoare.

Dacă ați cumpărat o mașină nouă în 2016, intrați sub incidența acestui studiu întocmit de Axalta, privind cele mai populare culori folosite de industria auto la nivel global. Ca și în anii trecuți, albul este cea mai populară culoare.

În Europa, 27% dintre mașinile produse în 2016 au fost albe. Procentul este ușor mai mic decât media globală, care a atins pragul de 37%, cu 2% mai mult decât în 2015. 

Cu excepția pieței din India, toate regiunile principale ale mapamondului au urmat același trend. Recordul mașinilor albe a fost înregistrat pe piața din China, acolo unde 57% dintre mașini sunt comandate în această culoare.

La nivel global, în spatele culorii albe s-au aflat negrul cu 18% și gri-ul cu 11%. Podiumul arată la fel ca în urmă cu un an. Semn că eforturile producătorilor auto de a lansa fiecare model cu o culoare nouă nu prea dă roade.

Dacă ne uităm la analiza pe segmente, vedem că în clasa premium cea mai aleasă culoare este negrul, acesta fiind în continuare expresia supremă a luxului.

Culorile sobre continuă să domine mașinile noi pentru că noii clienți nu riscă deprecierea automobilelor la revânzare cu o culoare greu de digerat de marea masă.

Prin urmare, culoarea caroseriei continuă să fie destul de importantă pentru cumpărători, chiar dacă unii mai curajoși aleg roșu sau albastru, nuanțe cu o cotă de piață de 6% la nivel global, remarcă Automarket.ro

 

CITIȚI ȘI...