AIE 3 își reconfirmă angajamentele: „Îl susținem pe Timofti, alegerile anticipate vor fi o catastrofă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După aproximativ două luni de la constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană 3 şi învestirea noului Guvern, liderii Alianței și-au reconfirmat angajamentele asumate în fața cetățenilor.

Într-o notă informativă, liderilor PLDM, PD și PL, resping categoric orice tentativă de destrămare a majorităţii parlamentare, condamnă traseismul politic, scenariile şi solicitările cu caracter radical şi distructiv, promovate recent în spaţiul public.

Citește și: Ghimpu amenință că PL părăsește AIE 3 și critică FMI

Totodată, cei trei lideri ai Alianței transmit că, la moment, alegerile anticipate nu pot fi declanşate.

„Alegerile anticipate nu pot fi declanșate în primul rând din punct de vedere legal, în al doilea rând – ar reprezenta un dezastru pentru viitorul european al ţării, dacă ele vor fi declanşate la doar câteva luni de la un scrutin naţional, care a confirmat susţinerea populară a forţelor pro-europene la nivelul satelor şi oraşelor din ţară, şi de la constituirea noului Guvern AIE 3”, se arată în document.

Cele trei partide ale Alianţei îşi confirmă sprijinul politic categoric faţă de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Guvernul Republicii Moldova şi a programului său de activitate.

„Ne pronunţăm împotriva solicitării de demisie a preşedintelui şi guvernului, înţelegând că o astfel de demisie ar arunca ţara în alegeri anticipate, într-un haos politic, economic şi social. Mai ales că nu există niciun motiv legal sau constituţional pentru care preşedintele ar urma să părăsească funcţia înainte de expirarea mandatului”, se mai arată în document.

Cei trei lideri transmit că Alianţa pentru Integrare Europeană 3 a înţeles şi înţelege nemulţumirile exprimate de populaţia Republicii Moldova, cu privire la problemele economice, sociale, privind corupţia şi nivelul de trai. Aceștia spun că îşi reafirmă responsabilitatea necondiţionată faţă de toate reformele asumate şi susţinute de partenerii de dezvoltare: UE şi SUA.

„Credem că lucrurile mai puţin bune pot şi trebuie schimbate şi rezolvate, cu răbdare din partea tuturor şi efort din partea guvernării, în cadru legal şi constituţional, prin instrumentele statului democratic. Faţă de problemele cu care se confruntă zi de zi şi faţă de situaţia din sistemul bancar, cetăţenii Republicii Moldova merită să primească răspunsuri din partea conducerii alese a ţării. Iar pentru actele de corupţie înfăptuite şi dovedite, vinovaţii trebuie aduşi în faţa justiţiei independente şi în faţa cetăţenilor”, se arată în document.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...