10 adevăruri despre alimente pe care nu ţi le spune nimeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tu știi ce cumperi de la supermarket? Deși produsele pe care le pui în coș arată impecabil, de cele mai multe ori acestea ascund chimicale nu tocmai inofensive. Iată câteva lucruri pe care e bine să le știi.

1. Somonul este vopsit să fie roz
Somonul pe care îl vezi în supermarketuri nu are o culoare naturală. Carnea acestui peste este, de fapt, gri. Te întrebi de ce ajunge să fie roz? Pentru că somonul sălbatic se hrănește cu krilli, niște crustacee de culoare roz, iar somonul de crescătorie este hrănit cu granule de pigmenți.

Citeşte şi: (STUDIU) Pericolul din rafturi: fructele şi legumele care ne îmbolnăvesc; unele conțin 15 tipuri de pesticide

2. Fructele sunt date cu ceară
Ca să nu se zgârie, să nu se strice sau să se deshidrateze, unele fructe și legumele sunt acoperite cu un strat de ceară. Corpul tău o elimină fără să o digere, așa că nu trebuie să-ți faci griji din acest motiv. Însă dacă vrei să te asiguri că speli bine produsele din magazine, îți recomandăm o rețetă pe care o poți face chiar acasă.

3. Unele portocale sunt vopsite
Îți vine să crezi sau nu, multe din portocalele pe care le cumperi sunt culese încă atunci când sunt crude. Astfel, ca să fie portocalii, acestea sunt vopsite.

4. Coloranţii alimentari sunt peste tot
Multe alimente din comerț sunt „îmbogățite” cu pigmenți care le fac să pară mai proaspete și mai apetisante.

5. Uleiul de măsline nu este 100% de calitate
Uleiul de măsline extra virgin este considerat o delicatesă. Din păcate, au fost multe cazuri în care s-a descoperit că sticlele scumpe conțineau și variante mai ieftine de preț, amestecate cu cel original.

6. Carnea de pui este injectată cu apă sărată
A fost un scandal alimentar în România și există precedente și în Statele Unite. Carnea de pui este injectată cu apă sărată ca să cântărească mai mult la cântar și aibă un gust mai apetisant.

Citeşte şi: (STUDIU) 5 sfaturi care te vor ajuta să elimini pesticidele din fructe şi legume

7. Carnea fără antibiotice s-ar putea să aibă antibiotice
Două strategii de marketing pe care e bine să nu le treci cu vederea. Unele sortimente de carne au trecut pe etichetă „antibiotic free” sau „hormone free”. Este doar un truc. Acestea nici nu au voie să fie comercializate dacă conțin antibiotice sau hormoni. Ce trebuie să cauți pe etichetă este „crescut fără antibiotice” sau „crescut fără hormoni”.

8. Produsele organice pot conține pesticide
Termenul „organic” nu înseamnă întotdeauna 100% fără pesticide. Perele, merele, fructele de pădure și alte legume pot să fie stropite cu pudre minerale ca să țină insectele departe. Acestea pot să lase niște reziduuri, așa că cel mai bine este să le speli înainte să le consumi.

9. Migdalele sunt pasteurizate
Ca și laptele, sucurile și conservele, migdalele sunt pasteurizate ca să fie mai sigure pentru consum. Ele sunt tratate cu o substanță considerată sigură pentru consumul uman, doar că uneori este adăugată și în compoziția saltelelor de gimnastică. Ideal este să cumperi migdale prăjite.

10. Fructele sunt coapte artificial
Cele mai multe fructe sunt culese când încă sunt crude. Apoi, acestea sunt puse în camere speciale în care oxigenul este înlocuit cu dioxidul de carbon, care stopează procesul de coacere. Înainte sa fie comercializate, oxigenul este permis din nou in acea cameră.

Citeşte şi: 4 toxine care se găsesc în alimentele din comerţ şi cum să le eviţi


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...