Actorul care are mari șanse să fie următorul James Bond

by Genko Genko

Actorul britanic Damian Lewis, fostul star al serialului „Homeland”, are mari şanse să îl interpreteze pe James Bond, dacă Daniel Craig decide să renunţe la acest rol, informează dailymail.co.uk.

Potrivit Sunday Mirror, Damian Lewis, în vârstă de 44 de ani, a primit „o notificare neoficială” prin care era informat în legătură cu faptul că va deveni prima alegere a producătorilor francizei „James Bond” în ceea ce priveşte actorii avuţi în vedere pentru a-l interpreta pe agentul 007.

„Dacă Daniel Craig părăseşte franciza, atunci Damian Lewis va fi încoronat noul Bond”, a spus o sursă citată de Sunday Mirror.

„El este considerat un star internaţional care este perfect pentru acest rol. Pe măsură ce îmbătrâneşte, arată tot mai bine şi mai sofisticat. Producătorii francizei «James Bond» sunt convinşi că Damian este actorul pe care îl caută”, a adăugat aceeaşi sursă.

La începutul acestui an, Daniel Craig a lăsat să se înţeleagă că „Spectre” va fi ultimul său film din seria „James Bond”. Întrebat de reporteri dacă i-ar plăcea să mai joace într-un nou film cu James Bond, starul britanic a spus: „În acest moment, nu. Am o viaţă şi acum vreau să trăiesc puţin din ea. Însă vom vedea ce va fi”.

Au existat multe speculaţii în presa internaţională în legătură cu actorul care ar putea să preia acest rol de la Daniel Craig. Principalii favoriţi au fost consideraţi actorii Tom Hardy, Michael Fassbender şi Idris Elba.

Fostul interpret al spionului britanic, Pierce Brosnan, în vârstă de 62 de ani, a generat câteva controverse, după ce a declarat, recent, că următorul actor care va juca rolul agentului 007 va fi „bărbat şi caucazian”.

Actorul, care l-a jucat pe James Bond din 1994 până în 2005, în patru filme, înainte de a fi înlocuit de actualul interpret al rolului, Daniel Craig, spune că personajul, creat de scriitorul Ian Fleming, este „total masculin”. Noua sa declaraţie o contrazice pe aceea din luna august, când Pierce Brosnan spunea pentru Details Magazine că rolul James Bond ar putea fi oferit oricui, inclusiv „unui actor de culoare, unei femei şi chiar unui bărbat gay”.

Filmul „Spectre”, regizat de Sam Mendes, va fi lansat pe 26 octombrie în Marea Britanie şi pe 6 noiembrie în restul lumii, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România.

În „Spectre”, actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalţi actori din distribuţie se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw şi Ralph Fiennes.

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre”.

Cele 23 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea. Cel mai recent lungmetraj lansat din această serie, „Skyfall”, a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007.

CITIȚI ȘI...