Acțiunea 2012, nemulțumită față de felul în care decurg pregătirile pentru recensământ

by Genko Genko

Platforma unionistă Acțiunea 2012 condamnă incompetența și ineficiența Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, instituție responsabilă de organizarea recensământului populației.

Până în prezent, Biroul, prin Direcția statistica demografică și recensămîntul populației, nu a reușit să asigure transparență procedurală cu privire la desfășurarea celei mai importante acțiuni statistice oficiale de înregistrare a populației, se arată într-o declarație a Platformei.

Solicitați în repetate rânduri să ofere informații referitoare la programul de organizare și desfășurare a recensământului populației, angajații Biroului Național de Statistică s-au eschivat de la furnizarea oricăror răspunsuri, ba chiar s-au arătat nedumeriți că societatea civilă este interesată de aceste aspecte. Totodată, funcționarii plătiți din banii contribuabililor nu cunosc data exactă a desfășurării recensământului.

Platforma unionistă Acțiunea 2012 consideră că transparența unei instituții publice în organizarea unei proceduri care îi vizează pe toți cetățenii Republicii Moldova asigură predictibilitate, așadar și operativitate în prezentarea unor rezultate corecte. Pe această cale, Platforma unionistă Acțiunea 2012 solicită Biroului Național de Statistică asumarea răspunderii cu privire la buna desfășurare a recensământului populației din Republica Moldova.

În acest sens, Platforma organizează o acțiune de protest, sub forma unui flash-mob, vineri, 7 martie, la ora 14:00, în fața Guvernului, sub autoritatea căruia funcționează Biroul Național de Statistică.

CITIȚI ȘI...