Accident devastator în Thailanda: 15 morți, dintre care 13 – copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin 15 persoane, dintre care 13 copii, care plecaseră într-o excursie şcolară, au murit, alții 30 fiind răniți, într-un accident rutier, produs azi dimineaţă, în estul Thailandei, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Accidentul a avut loc în zori, în provincia Prachinburi, unde s-au tamponat un camion şi un autocar cu două niveluri, care transporta elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

„Treisprezece elevi şi doi profesori au murit, iar peste 30 de persoane au fost rănite şi internate în spitalele din împrejurimi”, a precizat locotenent-colonelul Anukarn Thamvijarn, afirmând că alte cinci persoane rănite se află în stare gravă.

Se presupune că șoferul a pierdut controlul volanului autobusului, ceea a dus la impactul cu un camion, impact care a dus la prăbușirea primului pe panta abruptă a drumului. Alte două versiuni ale accidentului sunt defectarea sistemului de frânare la autobus și adormirea, la volan, a șoferului. ABC News informează că șoferul a reușit să părăsească locul faptei.

Din fericire, un alt autobus care transporta copii spre aceeași destinație ca și primul, a evitat o altă situație de accident.

Tragediile rutiere sunt evenimente comune în Thailanda – o țară care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de decese pe şosele. Conform realitatea.net, un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vorbeşte despre o cifră de 38,1 morţi în accidente rutiere, la 100.000 de locuitori, în Thailanda, faţă de media de 18,5, în toată Asia de sud-est.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...