6 obiceiuri zilnice care sunt la fel de dăunătoare ca fumatul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un nou studiu arată că în ciuda faptului că nu fumați și susțineți, în general, un stil de viață sănătos, există alte obiceiuri care pot fi „la fel de dăunătoare ca fumatul”. Din fericire, următoarele 6 obiceiuri dăunătoare pot fi rezolvate, cu mici modificări ale rutinei zilnice.

Iată care sunt cele 6 obiceiuri care sunt la fel de dăunătoare că fumatul.

1. Statul pe scaun întreaga zi

Chiar dacă faceți sport constant, statul pe scaun pentru o perioadă prelungită de timp (fie că este vorba de birou sau de mașină) este asociat cu mai multe probleme de sănătate.

Rezolvați problema: Amintiți-vă să luați mici pauze la muncă și acasă încercați să nu stați întreaga seară pe canapea, la televizor.

2. Mâncați prea multă carne și brânză

Proteinele animale sunt bogate în IGF-1, un hormon de creștere care poate stimula creșterea celulelor canceroase.
Rezolvați problema: Înlocuiți câteva dintre proteinele animale din dieta dumneavoastră cu surse de proteine vegetale.

3. Gătitul cu gaz

Persoanele care gătesc cu gaz primesc „o doză în plus” de monoxid de carbon, dioxid de azot, și formaldehidă de fiecare dată când gătesc o masă. Aceleași substanțe dăunătoare se regăsesc și în fumatul pasiv.

Rezolvați problema: Folosiți hota de aerisire atunci când folosiți aragazul sau plita. Acest lucru poate reduce nivelul de poluare cu 60% până la 90%.

4. Gătitul cu uleiul greșit

Chiar dacă folosiți un cuptor electric, acesta nu este imun la efectele poluante ale gătitului. Studiile au arătat că gătitul la temperaturi înalte cu ulei vegetal eliberează aldehide și hidrocarburi aromatice policiclice, compuși găsiți și în fumul de țigară.

Rezolvați problema: Alegeți tipul de ulei de gătit potrivit pentru dumneavoastră. Spre exemplu, uleiul de măsline nu este bun pentru prăjit sau pentru gătit la temperaturi înalte, dar este bun pentru alimentele gătite la temperaturi reduse sau în dressingurile pentru salate. Uleiul de avocado este excelent pentru gătitul la temperaturi înalte.

5. Solarul
Un studiu realizat recent a estimat că solarul duce la apariția a aproximativ 420.000 de cazuri de cancer de piele în Statele Unite în fiecare an. Fumatul, prin comparație, duce la apariția a 226.000 de cazuri de cancer la plămâni.

Rezolvați problema: A învăța să îți iubești pielea albă este primul pas. Dar, dacă doriți o strălucire naturală, mâncați mai mulți morcovi și roșii, sugerează un studiu publicat în revista Evolution and Human Behavior. Ambele alimente sunt bogate în carotenoizi, care dau o nuanță specifică pielii.

6. Lipsa somnului

Privarea cronică de somn poate declanșa hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, obezitatea și o serie de alte probleme de sănătate. Un studiu a arătat că cei care nu dorm cel puțin 6-7 ore pe noapte au rata de mortalitate egală cu fumătorii.

Rezolvați problema: Nu presupuneți că a fi obosit este un lucru normal. Dacă simțiți că nu dormiți suficient, vorbiți cu un specialist pentru a vedea dacă nu suferiți de o afecțiune precum apneea de somn.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...