5 sfaturi pentru ca grătarul de vară să fie mai sănătos

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sezonul grătarelor a început, dar asta nu înseamnă ca poţi să înlocuieşti mâncărurile uşoare cu cărnuri grele, preparate la foc deschis. Încearcă să păstrezi un echilibru. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Citeşte şi: 10 ingrediente esenţiale pentru un grătar reuşit

1. Cumpără o carne de calitate
În primul rând, încearcă să nu consumi carne de mai multe ori pe zi, ci la o singură masă. Apoi, ai grijă să fie una de calitate, cumpărată dintr-o sursă de încredere.

Din când în când, optează şi pentru o alternativă vegetală de proteine: burgerii vegetali din fasole, ciuperci,linte, falafelul, peştele gras, tofu sunt nişte variante sănătoase.

2. Nu arde carnea
Dacă este gătită în exces, carnea la grătar poate deveni periculoasă pentru sănătate. Asta din cauza a două substanţe care se formează la o temperatură foarte ridicată, precum cea a grătarului încins: aminele heterociclice (HCA) şi hidrocarbura aromatică policiclică (PAH), care se formează când grăsimea din carne se scurge şi arde pe grătar, provocând fum.

Citeşte şi: Altfel de carne la grătar: Iată cum să faci frigărui perfecte

3. Include şi legume
Grătarul este perfect şi pentru legume proaspete: ardei, dovlecei, roşii cherry, ceapă şi altele. Ca să fii sigur că le consumi pe lângă carne, prepară-ţi kebaburi.

4. Încearcă fructele la grătar
Nu doar carnea şi legumele sunt delicioase la grătar. Poţi obţine un desert delicios foarte uşor dacă îţi coci fructele preferate la grătar – zahărul din ele se caramelizează şi rezultatul este unul de neuitat.

Citeşte şi: 7 legume şi fructe care se pot prepara la grătar

5. Nu exagera cu alcoolul
La o ieşire la grătar, e foarte uşor să consumi multe calorii, mai ales dacă bei şi bere după bere. Ca să îţi menţii totuşi greutatea sub control, alternează paharul de bere cu unul de apă minerală sau plată. Astfel, vei fi hidratat şi te vei simţi fresh.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...