5 greşeli pe care să nu le mai faci când găteşti sau mănânci paste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atunci când te afli la bucătărie, orice detaliu contează, dacă vrei ca totul să iasă bine. La fel şi în cazul pastelor, sunt unele reguli pe care trebuie să le respecţi şi nişte greşeli pe care, spre exemplu, italienii nu le fac niciodată. Iată câteva mituri spulberate.

Citeşte şi: 7 mituri despre gătitul pastelor pe care trebuie să le uiţi

1. Porţia medie pentru o persoană este de 100 g. Dacă meniul pe care urmează să-l consumi conţine mai multe feluri de mâncare şi ţii la silueta, poţi lua în considerare să mănânci doar 80 g pe porţie.

2. Majoritatea oamenilor nu folosesc un vas suficient de mare sau suficientă cantitate de apă pentru a găti pastele. Ca să fierbi corect pastele, proporţiile recomandate de bucătari sunt următoarele: un litru de apă la fiecare 100 g de paste.

3. Trebuie să pui pastele abia după ce apa începe să fiarbă. Următorul pas după ce fierbe apa este să o sărezi – după ce sarea se dizolvă, poţi să pui pastele. Acestea trebuie amestecate frecvent în primele două minute.

4. Nu pune niciodată ulei în apa în care fierbi pastele. Uleiul are un efect nedorit asupra pastelor – le face alunecoase şi sosul nu se mai lipeşte de ele.

5. Pastele nu se mănâncă cu lingura şi furculiţa. Italienii le mănâncă doar cu furculiţa şi se folosesc de pereţii farfuriei ca să le porţioneze corect.

Citeşte şi: (STUDIU) Cartofii și pastele făinoase nu îngrașă, dacă sunt gătite corespunzător


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...