5 greşeli de gătit care îngraşă

by Genko Genko

Gătitul acasă îți permite să-ți controlezi mai bine ingredientele dintr-o rețetă, să fii creativ și să-ți monitorizezi alimentația. Însă mare grijă să nu te auto-sabotezi. Există mici greșeli pe care le poți face în bucătărie cu un efect nu tocmai benefic pentru corpul tău.

Citeşte şi: 3 reguli de respectat la micul dejun care te ajută să slăbeşti

1. Folosești prea mult ulei
Chiar dacă uleiul de măsline sau uleiul de cocos sunt foarte sănătoase și întăresc sănătatea inimii, cheia pentru un corp sănătos rămâne moderația. Uleiurile sunt bogate în calorii, iar un consum în exces te pot face să acumulezi kilograme în plus. Ține minte că o singură linguriță de ulei de măsline are aproximativ 120 calorii.

2. Alegi metodele de preparare nesănătoase
Înainte să te apuci de gătit, ține cont și de care sunt cele mai sănătoase/nesănătoase metode de preparare. De exemplu, atunci când prăjești niște legume, acestea pierd multe minerale, precum calciu, magneziu sau potasiu. Cea mai sănătoasă metodă de gătit este la aburi.

Citeşte şi: TOP 5 cele mai calorice alimente

3. Ții carnea prea mult pe grătar
Deși este una din cele mai sănătoase metode de preparare a cărnii, dacă o lași prea mult pe grătar se carbonizează și dezvoltă substanțe cancerigene – lucru dovedit și de numeroase studii. Cât timp ai grijă să o iei de pe grătar când încă nu este arsă, te poți bucura de ea, alături, bineînțeles, de o garnitură sănătoasă.

4. Te bazezi pe sare ca să dai gust mâncării
Nu spune nimeni că trebuie să elimini sarea din alimentație. Mare grijă însă la excese. Ca să dai un gust cu adevărat bun mâncărurilor tale, învață să folosești cât mai multe condimente și ierburi aromatice.

5. Folosești sosurile nepotrivite
Sosurile din comerț nu sunt cele mai sănătoase și dietetice. Înainte să le pui în coșul de cumpărături, uită-te pe lista de ingrediente: dacă au prea mult zahăr și sare, mai bine nu le cumpăra.

Citeşte şi: (STUDIU) Cercetătorii sugerează că occidentalii nu se îngrașă din cauza alimentației

CITIȚI ȘI...