5.000 de dolari pentru cetățenia moldovenească

by Genko Genko

Perspectiva că moldovenii ar putea călători în Uniunea Europeană fără vize din vara acestui an, îi determină pe mulți dintre ucraineni să purceadă la perfectarea cetățeniei țării noastre.

Mulți cetățeni ucraineni, îndeosebi de la granița cu Moldova, intenționează să-și schimbe cetățenia în favoarea celei moldovenești, anunță vesti.ua.

Din spusele fostului vice prim-ministru, Alexandru Muravschi, facilitățile legate de călătoriile în Europa ar putea duce la mărirea simțitoare a numărului cazurilor de falsificare a pașapoartelor moldovenești.

Întrucât cererea pentru actele moldovenești crește, nu a întîrziat să apară și oferta. Pe internet au apărut deja anunțuri cu mesajul „Vă ajutăm să obțineți cetățenia moldovenească”, a căror autori promit să facă toate demersurile necesare pentru obținerea actelor, în schimbul a 5.000 de dolari. „Pașaportul nu va fi fals, ci unul adevărat. Vă îndemnăm să vă ocupați de asta acum, deoarece după intrarea în vigoare a regimului liberalizat de vize, prețurile ar putea crește. Dacă nu aveți strămoși moldoveni, vi-i organizăm noi”, declară unul dintre ei. Conform legislației, pașapoarte pot primi cei care sunt descendenți cel puțin de a treia generație a unor cetățeni ai Moldovei.

Menționăm că pe motorul de căutare Google.com, primul rezultat care ne este oferit când tastăm „pașaportul molovenesc” este „pașaportul moldovenesc prețuri”.
preturi

CITIȚI ȘI...