30 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova

by Genko Genko

În perioada 28 septembrie – 04 octombrie, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 96 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, 30 cetățeni străini primind refuz de a intra în țara noastră.

Astfel, dintre cele 96 de persoane 30 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, o persoană a încălcat frontiera de stat, iar 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere.

Totodată, potrivit datelor deținute, 13 cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alți 12 au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 8 conaționali și 10 au fost deportați.

Săptămâna trecută, la frontieră au fost depistate patru tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat.

De asemenea, au fost înregistrate 8 cazuri de uz de fals în actele de călătorie, iar 31 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Două unități de transport date la consemn și 21 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

CITIȚI ȘI...