12 modele de maşini se luptă pentru prestigiosul titlu „World Car of The Year 2014”

by Genko Genko

Juriul care decernează premiul World Car of The Year a anunţat lista modelelor eligibile pentru ediţia 2014 a concursului. Câştigătorii vor fi anunţaţi la Salonul Auto de la New York, pe 17 aprilie.

Asociaţia non-profit care administrează premiile World Car of The Year a publicat lista modelelor eligibile pentru ediţia 2014 a acestei competiţii. Cei 68 de jurnalişti care formează juriul din acest an vor face o selecţie ulterioară şi vor alege finaliştii, urmând să prezinte câştigătorii în cadrul Salonului Auto de la New York, care va avea loc în luna aprilie.

Ediţia din acest an reuneşte mai multe modele din Statele Unite ale Americii decât cea de anul trecut, dar remarcăm şi mai multe modele franceze integrate în lista vehiculelor eligibile pentru marele premiu.

Cea mai bine reprezentată marcă în ediţia 2014 a acestei competiţii este BMW, cu patru modele înscrise în concurs. Pe locul doi se află Porsche, cu trei modele, două dintre acestea fiind diferite versiuni ale lui 911. La egalitate, pe locul al treilea, se află mărcile Audi, Volkswagen, Ford, Cadillac, Maserati şi Mercedes-Benz, fiecare având câte două modele înscrise.

worldcar

CITIȚI ȘI...