100 de milioane de euro din partea UE, pentru Moldova; Câți bani vor ajunge în acest an

by Genko Genko

Uniunea Europeană va acorda 100 de milioane de euro pentru promovarea reformelor în Republica Moldova în avantajul cetățenilor țării, inclusiv în lupta contra corupției, depolitizarea instituțiilor statului și reforma sistemului bancar.

Totodată, 45 de milioane vor ajunge până la sfârșitul acestui an, ca suport bugetar, au anunțat premierul Pavel Filip și comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

„Nu e în interesul nostru să sprijinim niciun Guvern anume. Oamenii trebuie să înțeleagă că noi îi ajutăm pe ei. Lucrăm în interesul lor, pentru a avea o viață mai bună”, a declarat Hahn în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Pavel Filip.

Din suma de 100 de milioane de euro, 40 de milioane de euro vor fi grant, au anunțat cei doi oficiali.

„Cel mai important este ca populația Republicii Moldova să resimtă beneficiile reformelor. Am ferma convingere că vom reuși să facem transformarea, să modernizăm țara. Dacă 2016 a fost anul stabilizării Moldovei, sunt convins că 2017 va fi anul creşterii Moldovei. Dar, în acest parcurs, avem nevoie în continuare de sprijinul UE. Rog și pe această cale Comisia, Instituțiile UE, dar și Statele Membre să fie alături de noi”, a menţionat Pavel Filip.

CITIȚI ȘI...