10 alimente pe care trebuie să le consumi în Postul Mare

by Genko Genko

În timpul Postului, este bine să mâncăm cele mai diverse fructe și legume, afirmă nutriționiștii. Următoarele 10 alimente conțin substanțe necesare consumului în Post:

1. Ciupercile: sunt o sursă bună de proteine. Conțin o cantitate mare de vitamine din clasa B și pot fi gătite cu alte legume;

2. Varza: conține extrem de puţine calorii, însa aduce cu sine o cantitate importantă de vitamine și minerale. Se consumă crudă sau gătita. Poate fi combinată cu orice altceva.

3. Sfecla roșie: conține potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C şi B6 și este o sursă naturală de zahăr. Se consumă fiarta sau stoarsă, ca suc.

4. Salata verde: conține foarte puține calorii, însa aduce cu sine fibre și minerale, contribuind la sănătatea tubului digestiv. Se consumă proaspată, împreună cu alte crudități.

5. Semințele și alunele: sunt surse foarte bune de grăsimi și proteine. Conțin minerale și vitamine din clasa B și vitamina E. Se consumă crude.

6. Roșiile: au un conținut bogat în antioxidanți: licope si betacaroten, de asemenea, și multă vitamina C. Pot fi consumate crude sau în supă.

7. Pastele fainoase din faină integrală: sunt o sursă bună de energie, se prepară ușor și conțin multe fibre. Se pot combina cu sosuri de legume.

8. Merele: sunt o sursă importantă de carbohidrați, fibre și vitamine – A, C, E. Se consumă crude sau sub formă de suc proaspat.

9. Fasolea boabe: conține proteine, fibre și fier. Este sațioasa și gustoasă. Poate fi combinată cu salată verde sau murături.

10. Măslinele: conțin săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu) și vitamine. Au în compoziția lor acizi grași nesaturați și utili pentru sănătate. Se consumă crude sau sub forma de ulei de măsline.

CITIȚI ȘI...