În timpul Postului, este bine să mâncăm cele mai diverse fructe și legume, afirmă nutriționiștii. Următoarele 10 alimente conțin substanțe necesare consumului în Post:
1. Ciupercile: sunt o sursă bună de proteine. Conțin o cantitate mare de vitamine din clasa B și pot fi gătite cu alte legume;
2. Varza: conține extrem de puţine calorii, însa aduce cu sine o cantitate importantă de vitamine și minerale. Se consumă crudă sau gătita. Poate fi combinată cu orice altceva.
3. Sfecla roșie: conține potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C şi B6 și este o sursă naturală de zahăr. Se consumă fiarta sau stoarsă, ca suc.
4. Salata verde: conține foarte puține calorii, însa aduce cu sine fibre și minerale, contribuind la sănătatea tubului digestiv. Se consumă proaspată, împreună cu alte crudități.
5. Semințele și alunele: sunt surse foarte bune de grăsimi și proteine. Conțin minerale și vitamine din clasa B și vitamina E. Se consumă crude.
6. Roșiile: au un conținut bogat în antioxidanți: licope si betacaroten, de asemenea, și multă vitamina C. Pot fi consumate crude sau în supă.
7. Pastele fainoase din faină integrală: sunt o sursă bună de energie, se prepară ușor și conțin multe fibre. Se pot combina cu sosuri de legume.
8. Merele: sunt o sursă importantă de carbohidrați, fibre și vitamine – A, C, E. Se consumă crude sau sub formă de suc proaspat.
9. Fasolea boabe: conține proteine, fibre și fier. Este sațioasa și gustoasă. Poate fi combinată cu salată verde sau murături.
10. Măslinele: conțin săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu) și vitamine. Au în compoziția lor acizi grași nesaturați și utili pentru sănătate. Se consumă crude sau sub forma de ulei de măsline.