Zuckerberg: Guvernul SUA – o amenințare pentru Internet

by Genko Genko

Directorul executiv al rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a avertizat joi că guvernul SUA subminează încrederea în Internet și nu face suficient pentru a asigura publicul cu privire la libertatea și securitatea on-line.
”L-am sunat pe președintele (Barack) Obama ca să îmi exprim dezamăgirea în legătură cu daunele provocate de guvern pentru viitorul nostru în general”, a scris el într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. ”Din păcate, se pare că va fi nevoie de o lungă perioadă pentru o reformă reală”, și-a exprimat el frustrarea.

”Guvernul american ar trebui să fie campion pentru Internet, nu o amenințare. El ar trebui să fie mai transparent cu privire la ceea ce face, altfel oamenii își vor imagina ce este mai rău”, a avertizat Mark Zuckerberg.

Această luare de poziție din partea co-fondatorului celei mai mari rețele de socializare online din lume ilustrează tensiunile crescânde dintre sectorul tehnologiei și autorități după o serie de dezvăluiri despre programe ample de monitorizare puse în aplicare de către agențiile de informații americane.

”Internetul funcționează pentru că majoritatea oamenilor și companiilor fac același lucru. Noi cooperăm pentru a crea un mediu sigur și pentru a face spațiul pe care îl împărtășim să fie și mai bun”, a adăugat el.

”Acesta este motivul pentru care sunt atât de bulversat și de dezamăgit de rapoartele repetate cu privire la comportamentul guvernului american. Când inginerii noștri lucrează neobosit pentru a îmbunătăți siguranța, noi ne gândim să ne protejăm împotriva criminalilor, nu împotriva propriului nostru guvern”, a afirmat Zuckerberg.

CITIȚI ȘI...