Zborul MH370: 11 obiecte dreptunghiulare albe reperate la vest de Perth

by Genko Genko

11 obiecte dreptunghiulare albe plutesc pe apă la circa 1.600 km vest de Perth, Australia, a anunțat sâmbătă un înalt responsabil din cadrul forțelor aeriene neo-zeelandeze, informează agenția Xinhua.

Obiectele, dintr-un material dreptunghiular de un metru, se află la cinci metri distanță unul de celălalt, a declarat vicemareșalul neo-zeelandez Kevin Short.

Vremea sâmbătă este de așteptat să fie inițial adecvată pentru căutarea avionului dispărut Malaysia Airlines, dar condițiile sunt susceptibile să se deterioreze mai târziu în timpul zilei, a anunțat Autoritatea Australiană pentru Siguranță Maritimă (AMSA) în ultima ei actualizare sâmbătă.

AMSA a confirmat că cinci avioane au reperat mai multe obiecte de diferite culori în timpul căutărilor de vineri. Cu toate acestea, obiectele nu pot fi verificate ca fiind de la zborul MH370 până când nu sunt recuperate de nave, potrivit unui comunicat.

Zborul MH370, un Boeing 777-200ER, a dispărut în drum spre Beijing la 8 martie, la scurt timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur. Avionul transporta 12 membri ai echipajului și 227 de pasageri, inclusiv 154 de chinezi.

Căutarea avionului dispărut de pasageri este deja în a treia săptămână.

CITIȚI ȘI...