Wizz Air va lansa până la finele anului zboruri directe low cost din Chișinău spre Bruxelles, Paris și alte trei orașe din Europa

Wizz Air va lansa până la finele anului zboruri directe low cost din Chișinău spre Bruxelles, Paris și alte trei orașe din Europa

Compania low cost Wizz Air lansează cinci curse noi din Chișinău spre destinații din Europa. Astfel compania mai aduce o aeronavă la Chișinău și până la sfârșitul acestui an, vor fi lansate zboruri directe spre orașele Memmingen (Germania), Dortmund (Germania), Copenhaga (Danemarca), Paris Beauvais (Franța) și Bruxelles Charleroi (Belgia). Odată cu lansarea noilor curse, compania va oferi pasagerilor avia peste 700 de mii de locuri, spre 13 destinații din 8 țări.

De asemenea, compania a anunțat că va fi suplinit numărul de zboruri pentru cele mai solicitate curse din Chișinău: London-Luton, Milan-Bergamo, Venice-Treviso, Berlin-Schönefeld și Rome-Ciampino. În total, din decembrie 2018 vor fi adăugate în orarul Aeroportului Internațional Chișinău 17 zboruri regulate ale Wizz Air. În perioada ianuarie-mai 2018, peste 158 de mii de pasageri au profitat de tarifele low-cost ale companiei Wizz Air, cu o creștere de peste 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Evenimentul de astăzi este o noutate bună pentru cei circa 3 milioane de pasageri, mai ales pentru cetățenii Republicii Moldova, care au ales să călătorească cu avionul în 2017. Lansarea curselor noi înseamnă mai multe oportunități de a călători la cele mai mici tarife și în diferite direcții. Salut decizia companiei Wizz Air de a baza a doua aeronavă în Chișinău. Investițiile totale ale companiei în Republica Moldova depășesc 200 de milioane de dolari, iar prin extinderea operațiunilor cu 68% față de anul trecut, compania oferă pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău peste 700 de mii de locuri”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul evenimentului de lansare a noilor curse.

Totodată, ministrul a menționat că extinderea bazei aeriene susține dezvoltarea economică a întregii țări, inclusiv prin oferirea a noi locuri de muncă, și a îndemnat companiile avia să ofere servicii calitative pasagerilor.

0