Washingtonul reiterează necesitatea urgentării reformelor în Republica Moldova

by Genko Genko

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, a reiterat importanța înfăptuirii neîntârziate a reformelor asumate de către Republica Moldova, în particular, vizând sistemul justiţiei, combaterea corupției, asigurarea supremaţiei legii, redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar.

Ea a încurajat autorităţile moldoveneşti să întreprindă măsurile necesare în vederea soluţionării problemelor arzătoare şi ameliorării situaţiei social-politice din ţară, în cadrul unei întrevederi la München cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur.

În cadrul întrevederii, cei doi interlocutori au efectuat un schimb pertinent de opinii privind subiectele actuale de pe agenda bilaterală, priorităţile guvernului moldovean, evoluţiile politice din ţară, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La rândul său, ministrul Galbur a ţinut să dea asigurări că noul guvern de la Chişinău este ferm hotărât să-şi îndeplinească angajamentele în care s-a angrenat pentru a-şi recâştiga încrederea în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor externi de dezvoltare.

CITIȚI ȘI...