Washington: Vom susține în continuare Republica Moldova în realizarea reformelor

by Genko Genko

O delegaţie a Congresului SUA, aflată într-o vizită în țara noastră, a avut miercuri o întrevedere cu premierul Iurie Leancă. Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, negocierile dintre Chișinău și Tiraspol, reforma justiției, precum și despre eforturile întreprinse pentru combaterea corupției, aspecte de securitate și situația din regiune.

„Vizita unei delegații a Congresului SUA în ziua în care a fost ratificat de Parlament Acordul de Asociere este un eveniment simbolic. Următorul scop este aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb. Sprijinul care ne este garantat de către Bruxelles și Washington în acest sens ne face încrezători în reușitele pe care le vom obține”, a menționat, în cadrul întrevederii, Iurie Leancă.

Oicialii americani au felicitat Republica Moldova cu ocazia ratificării, de către Parlament, a Acordului de Asociere și au menționat că SUA va acorda toată asistența necesară în realizarea priorităților Guvernului de la Chișinău.

Delegația de la Washington este formată dintr-un grup de senatori şi membri ai Camerei Reprezentanţilor. Senatorii reprezintă comisiile pentru servicii armate, buget, comerţ, ştiinţă, transport, mediu şi lucrări publice, relaţii externe, economie, businessul mic şi antreprenoriat. Membrii Camerei Reprezentanţilor sunt din comisiile pentru obligarea fondurilor, energie şi comerţ, administrare, servicii secrete, businessul mic, ştiinţă, spaţii şi tehnologii.

Delegaţia se află la Chișinău în cadrul unei vizite regionale, care a inclus Azerbaidjanul şi Georgia. Agenda delegației cuprinde întrevederi cu reprezentanţi ai Parlamentului, Executivului şi ai societăţii civile.

CITIȚI ȘI...