(VIDEO) Dodon face de râs guvernarea în fața UE; Europenii fac din deget Chișinăului

by Genko Genko

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu transmite că europenii arată din deget autorităților de la Chișinău, din cauza declarațiilor președintelui Igor Dodon. Mai mult, acesta îl acuză pe șeful statului că se opune singurei soluții de a face țara mai prosperă, adică integrarea în Uniunea Europeană (UE).

Liderul liberalilor a transmis că europenii sunt îngrijorați de declarațiile președintelui Dodon, care spune că banii europenilor au fost furați, deși aceștia încă nu au fost alocați. Cel puțin asta declară Mihai Ghimpu.

„Singura soluție de a ne mișca înainte și de a schimba viața cetățenilor, de a avea o economie normală și un stat în care să funcționeze legile este Uniunea Europeană, până la unire. Dacă se va face unire cu România este clar că atunci vom câștiga mai mult. De la proiecte cum ar fi acesta de 100 de milioane de euro, noi trecem la fonduri mult mai mari, de pe urma cărora vor câștiga cetățenii. Dar asta depinde de cetățeni, cât de bine înțeleg și dacă vor să trăiască mai bine. Astăzi ni s-a spus că actualul președinte face declarații care pune toată lumea pe gânduri. Cică 50% din suma care s-a rezervat Republicii Moldova a fost furată, când acolo este altceva. S-au alocat bani pentru reforme, iar acei bani care nu au venit nu au fost furați, ci nu au fost alocați Republicii Moldova pentru că nu s-au făcut reforme. Dacă vom face reforme acești bani vor veni anul acesta sau anul viitor, în funcție de agenda pe care o asumă guvernarea”, a declarat Ghimpu.

În context, acesta a transmis că cetățenii trebuie să decidă de parte cui sunt, spunând că șeful statului „nu se gândește la ziua de mâine” și încearcă să împiedice dezvoltarea cursului european.

„Îmi pare rău că cetățenii au dat votul unui om care nu are niciun interes pentru ziua de mâine și pentru viața cetățenilor, dar, dimpotrivă, încearcă să împiedice dezvoltarea cursului european, fără de care nu putem atinge un standard de viață în plan politic, social și economic”, a mai spus Mihai Ghimpu.

De menționat că nu este pentru prima dată când declarațiile președintelui Igor Dodon nu trec neobservate de urechile europenilor. Premierul Pavel Filip anunța la începutul luni aprilie că inițiativa președintelui Dodon de a organiza un referendum consultativ este aberantă și vine să divizeze societate. Mai mult, acesta anunță că Bruxelles-ul se arată îngrijorat de afirmațiile lui Dodon, care ar putea speria investitorii străini.

CITIȚI ȘI...