Voronin se dezice de Paza de Stat: Cea mai bună apărare e confruntarea cu Coaliția

by Genko Genko

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, renunță la serviciile de pază din partea statului, care i-au fost prelungite cu puțin timp în urmă printr-o decizie a președintelui Nicolae Timofti.

Voronin se declară nemulțumit de faptul că atunci când ”colegii și tovarășii” săi de fracțiune” s-au adresat la structurile abilitate, cererile lor nu au fost auzite, însă acest lucru s-a decis odată cu prelungirea serviciilor pentru liderii PLDM și PD, Vlad Filat și Marian Lupu.

”La sfârşitul anului trecut, colegii şi tovarăşii de fracţiune s-au adresat la structurile abilitate cu solicitarea argumentată de a fi prelungite măsurile care ar asigura securitatea mea din partea Serviciului Protecţiei de Stat. Toate aceste adresări nu au fost luate în calcul şi nici examinate. Şi asta, până în momentul în care, autorităţile, ocolind legislaţia în vigoare au luat decizia de a-i prelingi asigurarea pazei de stat lui Vladimir Filat, demis pentru corupţie, fapt confirmat de Curtea Constituţională şi pentru Marian Lupu, demis din funcţia de Preşedinte al Parlamentului pentru încălcarea Constituţiei, a legislaţiei, discreditarea democraţiei, statului de drept şi pluralismului politic. Pentru a preveni nemulţumirea atât a colegilor mei, dar şi a cetăţenilor țării, ei fără consimţământul subsemnatului, au decis să revină la subiectul asigurării protecţiei mele de către paza de stat”, se arată într-o declarație a lui Vladimir Voronin.

În această situație, comunistul anunță că renunță la serviciile Pază de Stat.

”Sunt sigur că, în comparaţie cu V. Filat şi M. Lupu, care se tem de popor pentru faptul că l-au batjocurit în cei cinci ani de guvernare, securitatea mea este în afara oricărui pericol. Sunt convins că cea mai eficientă securitate a mea şi a tovarăşilor mei este confruntarea deschisă cu actualul regim, confruntare în care suntem împreună cu poporul Moldovei”, declară Voronin.

CITIȚI ȘI...