Voronin critică televiziunile străine retransmise în Moldova: „Sunt un pericol pentru opinia publică”

by Genko Genko

Liderul PCRM Vladimir Voronin a criticat modul în care presa străină, în special televiziunile, atentează la spațiul informațional al țării și pun în pericol opinia publică, făcând tangență cu alegerile din autonomia găgăuză.

„Alegerile din Găgăuzia, și nu numai, au deschis o nouă problemă serioasă și anume cea informațională. În țara noastră se retransmit foarte multe canale TV ale altor state, care au scopul să influențeze opinia publică”, a declarat Voronin.

„Televiziunile străine nu doar influențează opinia publică, dar mai degrabă acestea crează această opinie în societatea noastră”, a continuat liderul comuniștilor.

Vladimir Voronin a declarat că PCRM nu se opune retransmiterii canalelor, fie rusești sau românești, în Republica Moldova, ci mai degrabă, partidul este împotriva cenzurii din mass-media.

Totodată, Voronin a subliniat că „nu se poate vorbi despre suveranitatea Republicii Moldova atâta timp cât țara este influențată de propagandă externă”.

În acest sens, Voronin s-a propunțat pentru modificări legislative care ar asigura protecţia spaţiului informaţional al Republicii Moldova.

De menționat că majoritatea televiziunilor retransmise pe teritoriul Republicii Moldova sunt cele rusești.

CITIȚI ȘI...