Vor efectua stagii la cea mai prestigioasă clinică din Israel

by Genko Genko

Premierul Iurie Leancă a discutat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu Eli Davidai, subiectul referitor la sponsorizarea cursurilor de prefecționare de la Centrul Medical Sheba din orașul israelian Tel Hashomer.

Mai mulți medici rezidenți din Republica Moldova se pot înscrie la un concursul public pentru efectuare a unui stagiu de până la trei ani în domeniile: anestezie, cardiologie și terapie intensivă. Medicii rezidenți vor obține un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba. Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

Premierul Iurie Leancă și-a exprimat recunoștința pentru această ofertă generoasă, care va contribui la perfecționarea cadrelor medicale tinere din țara noastră. Totodată, medicii rezidenți vor cunoaște noile practici aplicate în clinicele cu cele mai înalte criterii de calitate în asistența medicală oferită pacienților.

Eli Davidai a spus că realizarea acestui proiect va contribui la dezvoltarea sistemului medical din Moldova. „Am lansat această inițiativă în urmă cu doi ani în România și Bulgaria, iar acum și în Republica Moldova. Aștept cu nerăbdare momentul în care acești medici să revină în țara lor și să aplice cunoștințele obținute în Israel”, a subliniat investitorul.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a dat asigurări că procesul de selectare a candidaților va fi unul transparent. Dosarele vor putea fi depuse pe un site ce va fi creat în scurt timp, în cadrul acestui proiect.

Menționăm că „Sheba Medical Center” este cel mai mare centru medical din Israel și Orientul Mijlociu și se află în top 10 spitale din lume.

CITIȚI ȘI...