Volkswagen își modifică sigla. Când va fi prezentat noul logo

Volkswagen își modifică sigla. Când va fi prezentat noul logo

Grupul german Volkswagen intenționează să modifice sigla brandului pentru prima dată din 2012, deoarece se pregătește pentru era vehiculelor electrice și încearcă să-și refacă imaginea, afectată de Dieselgate, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Noua siglă va fi prezentată anul viitor, odată cu lansarea unor modele electrice. Adaptându-se perioadei actuale, sigla va trebui să fie vizibilă atât pe mașini cât și pe ecranele smartphone-urilor, a anunțat Jochen Sengpiehl, șeful de marketing al brandului VW.

Emblema VW, modificată ultima dată în urmă cu șase ani cu o imagine tridimensională, s-a schimbat foarte puțin de la renașterea producătorului auto, după al Doilea Război Mondial.

„Brandul VW nu este în cea mai bună formă, comparativ cu anii precedenți”, deoarece marca și-a pierdut din atracție încercând să fie „prea nemțească”. „Nu este numai din cauza scandalului legat de emisiile motoarelor diesel”, a declarat Sengpiehl.

De asemenea, brandul VW va extinde utilizarea mediilor digitale și a rețelelor de socializare, pentru a-i convinge pe consumatorii sceptici să treacă la vehiculele electrice. O imagine proaspătă a brandului reprezintă cheia planului de 20 de miliarde de euro al Volkswagen de cucerire a pieței vehiculelor electrice.

„Principala provocare este: Cum facem să pătrundă oamenii în lumea electrică. Vrem ca oamenii să se amuze cu asta. Trebuie să fim mai plini de culoare”, a afirmat Sengpiehl.

În pofida amenzilor, a litigiilor judiciare și a prejudicierii reputației companiei în urma Dieselgate, grupul VW a raportat în 2017 vânzări record de 10,74 milioane de vehicule și un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).

Sub conducerea noului director general, Herbert Diess, care a fost numit în funcție vineri, VW, care reunește 12 branduri, vrea să lase în urmă scandalul diesel și va continua să coordoneze marca VW, cea mai mare divizie a grupului în funcție de vânzări.

0