Voia să dea 5 mii de euro pentru a-și scoate soțul din închisoare: Ce riscă soția unui traficant de droguri

Voia să dea 5 mii de euro pentru a-și scoate soțul din închisoare: Ce riscă soția unui traficant de droguri

Soția unui bărbat aflat în arest pentru comercializarea drogurilor, a fost reținută pentru trafic de influență. Femeia este originară din orașul Basarabeasca și este bănuită în comiterea traficului de influență, săvârșit în interesele unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor.

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că suspecta a avut conversații cu diferite persoane referitor la acumularea resurselor bănești în sumă de aproximativ 5.000 de euro, pentru a le transmite persoanelor care susțineau că au influență asupra factorilor de decizie.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Amintim că, șase persoane cu vârsta cuprinsă între de 26 și 38 de ani, stabilite cu domiciliul în municipiul Chișinău și orașul Basarabeasca, au fost reținute fiind suspectate de comercializarea drogurilor.

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că suspecții ar fi constituit un grup infracțional în vederea comercializării drogurilor de diferite tipuri în municipiul Chișinău, dar și în zona de Sud a țării.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, la 24 mai curent, au fost reținuți în flagrant patru membri ai grupării criminale, ulterior au fost reținuți încă doi.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

0