Vladimir Voronin confirmă spusele lui Renato Usatîi: Plahotniuc încă este influent în politica din Moldova

by D M

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că fostul democrat Vladimir Plahotniuc mai este influent în politica din Moldova, confirmând astfel spusele președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit căruia oligarhul fugar are zilnic mai multe întâlniri cu politicieni moldoveni și intermediari ai lui Igor Dodon, pentru a continua să influențeze procesele politice din țara noastră. Voronin a făcut declarația luni, 28 septembrie, la emisiunea În Profunzime, de la ProTV. 

“V.Voronin: Păi, cine a înaintat-o pe Violeta Ivanov? Ce, Șor a înaintat-o? Șor a primit indicații s-o înainteze. Lorena Bogza: Șor a primit indicații de la Plahotniuc? V.Voronin: Păi, de la cine? A primit indicații s-o înainteze pe ea și pe Vitiuc, care-i tot cu mafia frate de cruce. Fără asta nu a apărut în mintea lui Șor această Violetă nitam-nisam. Mafia asta și bandiții ăștia așa sunt și așa vor fi toată viața. Pentru interesele lor, ei o să vândă și-o să cumpere, o să facă ce vreți. Păcat că noi, alegătorii, nu conștientizăm asta și le acordăm voturi acestor nemernici. Iar Dodon și echipa sunt copiile lor”, a declarat Vladimir Voronin.

La aceeași emisiune, Voronin a explicat de ce Ilan Șor nu a mai făcut dezvăluiri după ce a prezentat o geantă cu bani pe care spune că i-a dus-o lui Igor Dodon. Potrivit liderului PCRM la mijloc sunt iarăși interese. 

“Lorena Bogza: N-am văzut mai mult. De ce? Vladimir Voronin: Interesele. Banii sau au o înțelegere că dacă Dodon mai primește un mandat, o să facă tot ce-i posibil ca să hotărască problemele lui Șor”, a adăugat fostul președinte al RM.

Urmăriți momentul de la minutul 32.01

Totodată, Voronin a spus că Dodon a primit mai multe kulioace de la Plahotniuc pentru finanțarea PSRM. Iar  candidatul la președinție, Renato Usatîi, a declarat ieri, la rândul său, că Dodon se teme de apariția unor noi imagini cu pungi negre calendar, așa că e nevoit să-i asigure un loc liniștiti lui Plahotniuc în Turcia, acolo unde oligarhul fugar s-ar ascunde în prezent și de unde duce tratative cu oamenii lui Dodon. 

Potrivit lui Usatîi, locul aflării lui Plahotniuc poate fi stabilit de către Ministerul Afacerilor Interne „în doar zece minute”, iar odată ce Procuratura Generală primește informația, poate acționa pentru extrădarea acestuia în țară. Usatîi spune însă că avocatul oligarhului a declarat pentru Unimedia că al său client se află în SUA pentru ca jurnaliștii și societatea civilă să nu pună presiune pe MAI, care poate să ceară explicații de la colegii din Turcia. 

“În continuare, MAI informează Procuratura Generală despre scrisoarea pe care ar primi-o de la turci în care s-ar confirma că Plahotniuc e la ei, după care Procuratura, direct, prin Departamentul extern poate cere extrădarea acestuia, fără implicarea Interpolului. Statul nostru întreține astăzi tot felul de “unici” ca Pavel Voicu. Vă încurcă faptul că Igor Dodon se află în negocieri? Ieșiți și spuneți despre asta! Oamenii vă plătesc din impozitele lor pentru ca Poliția să-și facă treaba, dar ceea ce văd eu acum e că nu ați făcut nimic”, a declarat ieri Usatîi.

Totodată, primarul de Bălți i-a solicitat șefului adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, să ceară explicații de la Igor Dodon, cel care anul trecut se plângea că Plahotniuc „a trimis kileri” de la Odesa ca să-l lichideze.

„Stimate Dmitri Nicolaevici, anul trecut, ați jucat un rol imens pentru ca Moldova să scape de Plahotniuc, pentru ca el să se afle în situația în care s-a aflat. Ați discutat cu partenerii externi, ați discutat, fără excepție, cu reprezentanții tuturor partidelor politice, atunci când a fost vorba despre formarea unei coaliții de guvernare dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor. Spuneți-mi, vă rog, ne-ați ajutat să scăpăm de Plahotniuc pentru ca Dodon să înceapă noi mișmașuri cu el?! Pentru ca Dodon să-i reanimeze schemele, să controleze în locul lui Plahotniuc judecătorii?! Și cel mai important, pentru ca Dodon să înceapă cu Plahotniuc jocuri de culise. Cum se face că acest om, pe lângă faptul că a păstrat sistemul lui Plahotniuc, vrea acum să-l ajute să revină?!”, a încheiat Usatîi.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu