Vlad Plahotniuc, anunţat în căutare internaţională. Acesta ştia despre dosar încă până la apariţia în presă a informaţiilor

Vlad Plahotniuc, anunţat în căutare internaţională. Acesta ştia despre dosar încă până la apariţia în presă a informaţiilor

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională. Despre aceasta a anunţat Interfax, cu trimitere la serviciul de presă al Judecătoriei Bismannîi din Moscova, unde a fost înregistrată solicitarea cu privire la alegerea unei măsuri preventive sub formă de detenție pentru oligarhul moldovean învinuit de omor a cel puţin două persoane.

„La cererea anchetatorului în privinţa lui Plahotniuc a fost admisă măsura de reţinere sub formă de deteţie în lipsă (n.r. a lui Plahotniuc)”, a spus secretarul de presă a instanţei de judecată Iunona Ţareva.

Ea a precizat că decizia cu privire la reţinere a fost luată încă la data de 30 noiembrie şi „a fost deja atacată la Curtea de Apel Moscova”. Atacarea deciziei înseamnă nimic altceva decât faptul că Vlad Plahotniuc şi avocaţii săi cunoşteau despre acest dosar încă până la apariţia în presă a informaţiilor despre el. Cu toate acestea, într-o primă reacţie cu privire la acest dosar, purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gămurari, susţinea că nu cunoaşte nimic, cu excepţia celor văzute în presă.

0