(VIDEO) Vizitatorii unui cinematograf din capitală, instruiți cum să se comporte în caz de incendiu

(VIDEO) Vizitatorii unui cinematograf din capitală, instruiți cum să se comporte în caz de incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI oferă mai multă siguranță antiincendiară tuturor vizitatorilor de cinema din țară. Prima instruire a cinefililor a avut loc astăzi la un cinematograf dintr-un centru comercial din capitală. Pompierii au intrat la începutul și la sfârșitul sesiunii de cinema pentru a face o scurtă instruire a oamenilor, cum trebuie să reacționeze corect în caz de incendiu.

Angajații IGSU le-au explicat în detalii de ce este important ca persoanele să fie atente la indicatoarele de ieșire și la ușile care servesc drept cai de evacuare. Mai mult, specialiștii i-au îndemnat pe oameni să-și mențină calmul într-o situație de risc și să țină copii în prejmă.

În cazul în care încăperea este inundată cu fum pompierii îndemnă persoanele să-ți acopere organele respiratorii cu hainele aflate la îndemână. Tot specialiștii sugerează ca evacuarea dintr-o zonă inundată cu fum să se facă târâș mai aproape de podea, pentru a nu contacta cu mediul toxic.

Angajații Inspectoratului au sugerat câteva tehnici simple, dar foarte eficiente pentru a părăsi zona de pericol în siguranță.

Potrivit datelor IGSU pompierii și salvatorii vor evalua stare de siguranță în caz de incendii la peste o mie de obiective cu destinație social-culturală, printre care intră și cinematografele.

La moment au avut parte de instruiri peste 500 de obiective, iar în perioada următoare angajații IGSU vor fi prezenți la mai multe sesiuni de cinema și spectacole pentru a instrui populația în domeniul siguranței antiincendiare.

0