(VIDEO) Un tânăr riscă ani grei de închisoare pentru că ar fi convins o minoră să se prostitueze sub protecția sa

by Genko Genko

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Botanica al Direcţiei de Poliţie Chişinău au reţinut un tânăr în vârstă de 21 ani, originar din raionul Făleşti. Acesta este bănuit de racolarea unei minore de 17 ani în scopul practicării postituției, în capitală.

Despre asta a anunțat joi, serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Individul ar fi profitat de vulnerabilitatea victimei, convingând-o să ofere servicii sexuale contra plată, sub protecţia sa. Ambii locuiau în aparatamente închiriate pe un termen de 24 ore, iar victima ar fi oferit servicii sexuale timp de trei săptămâni.

Conform datelor acumulate de către poliţişti, bănuitul cunoştea victima, întrucât ambii erau originari din aceeaşi localitate. Respectiv, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că el primea de la minoră în fiecare dimineaţă câte 50 – 100 de euro. Sub tutela bănuitului, minora mergea în cluburi de noapte unde erau identificaţi potenţialii clienţi.

Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de arest pentru trafic de copii, iar victima a fost plasată la un centru specializat unde îi este asigurată asistenţă psihologică.

Dacă vinovăţia bănuitului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 până la 12 ani.

Totodată, poliţiştii au stabilit că individul a fost anterior judecat pentru consum de droguri şi conducerea vehiculului în stare de ebrietate, fără permis de conducere.

CITIȚI ȘI...