(VIDEO) Un tânăr de 27 de ani cu arsuri pe întreg corpul, transportat de la Vulcănești la Chișinău pe calea aerului

(VIDEO) Un tânăr de 27 de ani cu arsuri pe întreg corpul, transportat de la Vulcănești la Chișinău pe calea aerului

Un echipaj aero-medical SMURD Galați a efectuat în această dimineață o misiune transfrontalieră în Republica Moldova pentru a prelua un pacient de la Vulcănești UTA Găgăuzia și a-l transporta la Chișinău. Bărbatul în vârstă de 27 de ani, care a suportat arsuri pe toată suprafața corpului a avut nevoie să fie adus la Chișinău în siguranță, pentru a fi internat la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din capitală.

Starea pacientului a fost monitorizată pe parcursul zborului de un echipaj SMURD, care a vegheat asupra acestuia.

Ajuns în capitală bărbatul a fost preluat de un grup de medici care l-au transportat cu ambulanța la spital. Potrivit datelor IGSU acesta este a 43-a intervenție transfrontalieră SMURD de la lansare.

În seara zilei de ieri 26 aprilie, la ora 17.13, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI (România) cu un echipaj SMURD la bord a efectuat o intervenție aero-medicală din municipiul Iași, către orașul Ștefan Vodă. De acolo a fost preluat un bărbat în vârstă de 69 de ani, fiind transportat pe cale aeriană la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău, cu aterizarea pe stadionul „Dinamo”.

Potrivit specialiștilor, bărbatul a suferit un traumatism craniu cerebral închis, comoție cerebrală, fiind în comă de gradul III.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la începutul anului au fost efectuate trei intervenții aero–medicale și 43 de intervenții de la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare transfrontalier.

0