VIDEO // Un microbuz și un TIR, burudușite cu explozibil, trase pe dreapta de INI pe traseul Chișinău – Bălți

by D M

Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive au fost oprite pe traseul Chișinău – Bălți, la ieșire din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni și comuna Gornoe din raionul Strășeni, de polițiștii din cadrul Direcției investigații infracțiuni spălarea banilor și finanțarea terorismului a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, cu suportul colegilor de la Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, scrie deschide.md.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat în autovehicule substanțe explozive cu destinație civilă. Este vorba despre 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produși în Romania și Ucraina (utilizați la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră).

„După ce au verificat actele, oamenii legii au stabilit că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”, iar conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau. Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală.Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni. Întrebați de polițiști dacă știu ce transportă, șoferii s-au încurcat în declarații”, se arată într-un comunicat al IGP.

Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico științifice.

 În continuare se acumulează materiale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pentru pornirea unei cauze penale.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu