(VIDEO) Un bărbat cu arsuri grave a fost adus de un echipaj SMURD la Chișinău: A suferit în urma unui incendiu în câmp

(VIDEO) Un bărbat cu arsuri grave a fost adus de un echipaj SMURD la Chișinău: A suferit în urma unui incendiu în câmp

Un bărbat de 57 de ani cu arsuri grave a fost transportat cu ajutorul unui echipaj SMURD de la spitalul din Ocnița în Chișinău. Acesta a suferit în urma unui incendiu în câmp și va primi tratament specializat.

Solicitarea de ajutor aero-medical SMURD Iași a fost înregistrată ieri. De ajutor și transport asistat avea nevoie un bărbat de 57 de ani care era internat la spitalul raional Ocnița.

Astfel, echipajul aero-medical SMURD Iași a preluat pacientul, care suferise arsuri de gradul I-IV și l-au monitorizat medical pe tot parcursul zborului până la Chișinău. Elicopterul a aterizat la ora 17.00 în capitală, unde aștepta un echipaj medical 903, pentru a fi preluat pacientul și ulterior transportat către Centrul de combustie din Chișinău, pentru tratament medical specializat.

Din informțiile preliminare, se cunoaște că bărbatul a suferit în urma unui incendiu pe câmp, care a avut loc duminică, 23 iulie, într-o localitate din raionul Ocnița.

Este de menționat că intervențiile aer-omedicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, când sunt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 30 astfel de intervenții aero-medicale SMURD.

0