(VIDEO) Tunsoarea lui Kim Jong-Un, aproape de a isca un conflict diplomatic

by Genko Genko

Ideea unui frizer din Londra de a folosi o fotografie a liderului nord coreean, Kim Jong-un, pentru a atrage clienți a fost considerată ofensatoare de Ambasada Coreii de Nord, care a cerut ca poza să fie imediat retrasă.

Proprietarul frizeriei, Mo Nabbach, a postat anunțul la 9 aprilie, iar a doua zi s-au prezentat la salonul aflat în apropierea legației diplomatice nord-coreene doi funcționari ai ambasadei, care au cerut să vorbească cu un angajat și au cerut să fie scos imediat afișul.

”Am plasat afișul cu o ofertă de tunsori pentru bărbați corespunzătoare lunii aprilie (…) nu ne-am dat seama că Ambasada Coreii de Nord se află la 10 minute de salon”, a spus el.

”A doua zi funcționari ai ambasadei au trecut și au cerut să vorbească cu managerul”, a povestit frizerul Karim Nabbach.

Mo Nabbach, proprietarul frizeriei, a declarat ziarului London Evening Standard că funcționarii legației nord-coreene au făcut fotografii salonului M&M Hair Academy, aflat în cartierul Ealing.

Pe afiș poate fi văzut Kim Jong-Un cu frizura lui tipică — cărare pe mijloc și tuns periuță de-o parte și de alta a capului — cu următorul anunț: ”Tunsoare proastă? 15% reducere la tunsorile bărbătești pentru toată luna aprilie”. ”Le-am spus că suntem în Anglia, nu în Coreea de Nord, că trăim într-o democrație, să plece din frizeria mea și să-și caute avocați”, a povestit Nabbach. ”Cei doi purtau costume și erau foarte serioși. A fost o amenințare”, a adăugat el recunoscând că până la urmă a scos poza.

Poliția a confirmat că a fost nevoie să intervină pentru a rezolva chestiunea. ”Agenții au vorbit cu ambele părți și nu s-a consemnat nicio infracțiune”, a asigurat purtătorul de cuvânt al poliției, în timp ce Ambasada nord-coreeană nu a comentat incidentul.

”De atunci nu am mai avut probleme, în orice caz afișul a devenit o atracție turistică”, a precizat Karim Nabbach. ”Lumea intră și ne felicită”, a adăugat el, recunoscând că de atunci activitatea salonului său a crescut considerabil. ”Cu toate acestea niciun client nu a cerut să i se facă o tunsoare tip ‘Un’”, a conchis el.

Aflat în fruntea regimului totalitar din Coreea de Nord din 2011, Kim Jong-Un are o tunsoare foarte asemănătoare cu cea a bunicului său Kim Ir Sen — fondatorul Coreii Comuniste — supranumit ‘președintele cel veșnic’ care a condus țara între 1948 și 1994.

CITIȚI ȘI...