(VIDEO) Transportul public, aproape inexistent astăzi; Cetățenii nu se pot deplasa la Chișinău

by Genko Genko

După ce au existat mai multe informații că cei din Partidul Democrat au rezervat tot transportul privat pentru astăzi, nici transportul public, care asigură legătura între capitală și localitățile din țară, practic nu circulă.

Zeci de persoane se plâng pe Facebook că așteaptă în gări fără însă ca vreun autobuz să se pornească spre capitală, deși în mod normal nicio rută nu a fost amânată.

Este și cazul lui Mihail Budac, de la Hâncești, care așteaptă în gară, pentru a veni la Chișinău, fără succes însă.

„Două microbuze la lucru. Atât din partea firmelor PD de pe ruta Costești – Chisinau. Între timp oamenii care vor să ajungă la oraș, pentru că unii chiar lucrează astăzi, își dau coate pentru a încăpea.
Restul microbuzelor la șașlâk cum s-ar zice.
P.S. Costești are puțin peste 12 mii de locuitori”, scrie și jurnalistul Ștefan Grigorița pe pagina sa de Facebook.

„Rutierele de la Strășeni spre Chișinău astăzi au fost sistate, ca sa nu poată ajunge lumea la protest. De la Strășeni astăzi a fost ridicată nu doar Poliția dar și Paza de Stat”, ne-a transmis și Victor Josu.

Mai mult chiar, membrul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a spus că unul dintre șoferii unui microbuz cu care protestatari de la Bălți urma să ajungă la Chișinău a fost intimidat de polițiști, el renunțând să mai transporte pasagerii la Chișinău.

În schimb, mai multe microbuze și autobuze pot fi văzute parcate în fața GBC, clădirea de birouri care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc.

CITIȚI ȘI...