(VIDEO) SunStroke Project face istorie la Eurovision 2017

(VIDEO) SunStroke Project face istorie la Eurovision 2017

Record pentru Republica Moldova obținut la concursul muzical Eurovision. Băieții de la SunStroke Project au reușit să claseze țara noastră pe locul 3, în seara de sâmbătă, în marea finală a concursului.

Republica Moldova a obținut în cadrul celei de-a 62-a ediții a concursului muzical Eurovision cea mai bună performanță de până acum.

Cu 374 de puncte, formaţia SunStroke Project a obţinut locul 3 la Eurovision Song Contest 2017. Piesa „Hey mamma” a primit 110 puncte din partea juriului și alte 264 din partea publicului.

În urma votului juriului, țara noastră s-a clasat pe poziția a 8-a, chiar dacă nu a obținut 12 puncte de la nicio țară, dar votul publicului a schimbat totul. Juriul din Azerbaidjan şi Australia a oferit țării noastre – 10 puncte, 8 puncte am primit de la Suedia, Armenia, Italia, România; 7 puncte de la Spania, Grecia, Serbia; 6 puncte de la Macedonia, Portugalia, Marea Britanie; 4 puncte de la Ucraina, 3 puncte de la Israel, Finlanda, Cehia; 2 – Norvegia şi 1 punct de la Letonia.

Cea mai bună performanță de până acum a fost ce a trupei Zdob și Zdub, care în anul 2005 se calificaseră pe locul 6.

0