VIDEO// Sudul țării, sub ape. Zeci de salvatori sunt la fața locului pentru a lichida consecințele ploii torențiale

by D M

Mai multe localități din UTA Găgăuzia inclusiv orașul Comrat au fost serios afectate de ploile abundente de astăzi. Peste 40 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu opt autospeciale de intervenție și opt motopompe, se află la fața locului pentru a lichida consecințele ploilor torențiale.

Potrivit IGSU, salvatorii au fost mobilizați pentru a efectua lucrări de pompare în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia, Ialpug și Uzinelor a orașului Comrat, iar nouă persoane au fost evacuate din calea apelor.

De asemenea, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autobuz care transporta copii și a rămas blocat în șuvoaie.

Salvatorii au fost alertați și pentru pomparea apei din Casa de Cultură din orașul Comrat, după ce precipitațiile au pătruns în interior.

În UTA Găgăuzia, angajații IGSU au intervenit în 25 de situații pentru a lichida consecințele ploilor abundente.

Pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani și  Cuporani din raionul Leova, dar și localitatea Fetița raionul Cimișlia.

În orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Ion Creangă, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare din șapte gospodării particulare.

Potrivit informațiilor operative, precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini din satul Colibabovca, raionul Leova, au fost înnămolite.

În caz de situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Astăzi 29 septembrie angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt alertați în mai multe localități…

Gepostet von Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI am Dienstag, 29. September 2020

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu