(VIDEO) Și polițiștii de frontieră au sărit în ajutor oamenilor blocați în nămeți. Au împărțit ceai cald și biscuiți

(VIDEO) Și polițiștii de frontieră au sărit în ajutor oamenilor blocați în nămeți. Au împărțit ceai cald și biscuiți

Nici polițiștii de frontieră nu au rămas indiferenți când au văzut stihia de afară, mai ales că multe mașini au rămas blocate în vamă iar șoferii și-au petrecut ore în șir în frig, fără hrană și un pahar cu apă. În asemenea condiții, oamenii legii au luat un termos și o cutie cu biscuiți și au împărțit oamenilor înzăpeziți.

Polițiștii au trecut pe la fiecare mașină blocată și le-au oferit un pahar cu ceai fierbinte și biscuiți. Oamenii le-au mulțumit din suflet polițiștilor de frontieră, iar unii chiar au recunoscut că nu se așteptau la un asemenea gest frumos.

În legătură cu vremea rea, dar și din motive tehnice, mai multe puncte de trecere și-au sistat activitatea sau traficul este restricționat pentru anumite categorii de mijloace de transport. În acest sens, conducerea Poliției de Frontieră a convocat în ședință factorii de decizie ai instituției și a susținut o ședință video cu șefii celor patru direcții regionale.

Au fost menționate problemele majore întâmpinate, precum și propuse soluții pentru remedierea situației la frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a menționat importanța implicării tuturor forțelor de care dispune instituția la moment.

Astfel, polițiștii de frontieră s-au mobilizat într-un număr mare la deblocarea căilor de acces în punctele de trecere. Drumurile au fost eliberate de copacii căzuți pe carosabil și curățate troienele de zăpadă formate. Polițiștii de frontieră au intervenit și cu tehnica din dotare pentru deblocarea unităților de transport înzăpezite.

Totodată, au ajutat le-au adus bătrânilor lemne pentru foc și i-au ajutat să-și curețe ogrăzile de nămeți.

Poliția de Frontieră recomandă amânarea călătoriilor în străinătate până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

0